A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Abessinier

Kattförsäkring för Abessinier

Allt fler ägare av Abessinier försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Abessinier bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Abessinier hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Abessinier och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Abessinier har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Abessinier

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Abessinier blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagAbessinier -

1080 kr/år

1410 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2577 kr/år

3191 kr/år
Agria
3187 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Abessinier men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Abessinier

En Abessinier har EMS-raskoden ABY. Abessinier registrerades första gången i SVERAK år 1955 och nu finns det 125 st katter i registret. Den första gången Abessinier blev en officiell ras i världen var år 1946.

I-EG - EX - U2-3

Info om Abessinier

Svenskt namn:Abessinier
Namn på engelska:Abyssinian cat
EMS raskod:ABY
Normalvikt:
Försäkringspermie för Abessinier:1080 - 3191 kr/år
Namn/smeknamn:Aby
SVERAK:SVERAK - Abessinier
Wiki svenska:Wiki - Abessinier
Wiki engelska:Wiki - Abyssinian cat

Priserna för kattförsäkringarna för Abessinier är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Abessinier som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter