A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Maine Coon

Kattförsäkring för Maine Coon

Allt fler ägare av Maine Coon försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Maine Coon bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Maine coonkatten kommer ursprungligen från den amerikanska delstaten Maine i nordvästra USA.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Maine Coon hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Maine Coon och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Maine Coon har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Maine Coon

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Maine Coon blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagMaine Coon -

1080 kr/år

1410 kr/år

1683 kr/år
If
1290 kr/år
Sveland
1455 kr/år

2130 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Maine Coon men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Maine Coon

Kattrasen Maine coon har ett stabilt temprament och är lätt att lära saker. En Maine Coon har EMS-raskoden MCO. Maine Coon registrerades första gången i SVERAK år 1986 och nu finns det 1291 st katter i registret. Den första gången Maine Coon blev en officiell ras i världen var år 1982. En Maine coon är inte rädd för vatten och brukar kunna öpna även stängda dörrar.

I-EG - EX - U2-3

Info om Maine Coon

Svenskt namn:Maine Coon
Namn på engelska:Maine coon
EMS raskod:MCO
Normalvikt:4-8 kg
Försäkringspermie för Maine Coon:1080 - 2643 kr/år
Namn/smeknamn:tvättbjörnskatt eller skepparkatt
SVERAK:SVERAK - Maine Coon
Wiki svenska:Wiki - Maine Coon
Wiki engelska:Wiki - Maine coon

Priserna för kattförsäkringarna för Maine Coon är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Maine Coon som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Pälsen på en Maine coon är silkeslen men kräver inte mycket pälsvård. En Maine Coon, som bland kan kallas tvättbjörnskatt eller skepparkatt är stabilt byggd med en kraftig och muskelös kropp. Katter av rasen Maine Coon utvecklas långsammare än de flesta andra katter och det kan flera år innan den är fullvuxen.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter