A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Sphynx

Kattförsäkring för Sphynx

Allt fler ägare av Sphynx försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Sphynx bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Sphynxkatten började tas fram i Kanada under 1960-talet och är lätt att käna igen efterson den saknar päls.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Sphynx hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Sphynx och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Sphynx har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Sphynx

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Sphynx blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagSphynx -

1080 kr/år

1410 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2577 kr/år

3191 kr/år
Agria
3187 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Sphynx men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Sphynx

Kattrasen sphynx är ofta en social och trevlig katt En Sphynx har EMS-raskoden SPH. Sphynx registrerades första gången i SVERAK år 2003 och nu finns det 230 st katter i registret. Den första gången Sphynx blev en officiell ras i världen var år 2002. Sphynxkatten har hör ämnesomsättning och behöver gof tillgång på mat.

I-EG - EX - U2-3

Info om Sphynx

Svenskt namn:Sphynx
Namn på engelska:Sphynx cat
EMS raskod:SPH
Normalvikt:3-5 kg
Försäkringspermie för Sphynx:1080 - 3191 kr/år
Namn/smeknamn:nakenkatt
SVERAK:SVERAK - Sphynx
Wiki svenska:Wiki - Sphynx
Wiki engelska:Wiki - Sphynx cat

Priserna för kattförsäkringarna för Sphynx är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Sphynx som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Katten Sphynx är känslig för kyla och solsken.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter