A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Cornish Rex

Kattförsäkring för Cornish Rex

Allt fler ägare av Cornish Rex försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Cornish Rex bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Kattrasen Cornish Rex uppstod i England, elelr närmare bestämt i Cornwall, efter en mutation på 1950-talet

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Cornish Rex hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Cornish Rex och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Cornish Rex har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Cornish Rex

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Cornish Rex blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagCornish Rex -

1225 kr/år

1080 kr/år

1683 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1455 kr/år

2130 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Cornish Rex men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Cornish Rex

Cornish rex är både livlig och smart samt kräver mycket stimulans av från matte. En Cornish Rex har EMS-raskoden CRX. Cornish Rex registrerades första gången i SVERAK år 1968 och nu finns det 267 st katter i registret. Den första gången Cornish Rex blev en officiell ras i världen var år 1968. Det är mycket svårt att tvinga en Cornish att göra något den inte vill men den är lättlard och kan vara mycket lydig.

I-EG - EX - U2-3

Info om Cornish Rex

Svenskt namn:Cornish Rex
Namn på engelska:Cornish Rex
EMS raskod:CRX
Normalvikt:3-5 kg
Försäkringspermie för Cornish Rex:1080 - 2643 kr/år
Namn/smeknamn:Rex eller Cornish
SVERAK:SVERAK - Cornish Rex
Wiki svenska:Wiki - Cornish Rex
Wiki engelska:Wiki - Cornish Rex

Priserna för kattförsäkringarna för Cornish Rex är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Cornish Rex som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Cornish har kännetecken så som mycket kort hår och är silkesmjuk men har inget täckhår. Eftersom pälsen är så kort på en Rex är den extremt lättskött. En Cornish Rex behöver vara i en varm milj för att inte frysa. En Rex ser otroligt smidig och snabbut eftersom konturen av dess kropp är väldigt tydlig.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter