A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Russian blue

Kattförsäkring för Russian blue

Allt fler ägare av Russian blue försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Russian blue bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Russian blue hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Russian blue och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Russian blue har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Russian blue

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Russian blue blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagRussian blue -

1225 kr/år

1080 kr/år

1323 kr/år
If
1290 kr/år

1594 kr/år
Sveland
1455 kr/år
Agria
2069 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Russian blue men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Russian blue

En Russian blue har EMS-raskoden RUS. Russian blue registrerades första gången i SVERAK år 1955 och nu finns det 93 st katter i registret. Den första gången Russian blue blev en officiell ras i världen var år 1946.

I-EG - EX - U2-3

Info om Russian blue

Svenskt namn:Russian blue
Namn på engelska:Russian Blue
EMS raskod:RUS
Normalvikt:
Försäkringspermie för Russian blue:1080 - 2069 kr/år
Namn/smeknamn:Ryss
SVERAK:SVERAK - Russian blue
Wiki svenska:Wiki - Russian blue
Wiki engelska:Wiki - Russian Blue

Priserna för kattförsäkringarna för Russian blue är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Russian blue som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter