A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Perser

Kattförsäkring för Perser

Allt fler ägare av Perser försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Perser bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Perserkatten är en mycket gammal kattras från Asien som funnits i Europa så tidigt som på 1600-talet.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Perser hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Perser och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Perser har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Perser

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Perser blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagPerser -

1225 kr/år

1080 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2577 kr/år

3191 kr/år
Agria
3187 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Perser men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Perser

Kattrasen Perser är en tyst och försynt liten katt som inte brukar brusa upp. Ofta är persen lite lugnare än de flesta andra raser. En Perser har EMS-raskoden PER. Perser registrerades första gången i SVERAK år 1955 och nu finns det 522 st katter i registret. Den första gången Perser blev en officiell ras i världen var år 1946. Perserkatten är bådec sällskaplig med människor och andra kattraser. Dessutom fungerar en perser oftast bra tillsammans med hundar.

I-EG - EX - U2-3

Info om Perser

Svenskt namn:Perser
Namn på engelska:Persian cat
EMS raskod:PER
Normalvikt:3-7 kg
Försäkringspermie för Perser:1080 - 3191 kr/år
Namn/smeknamn:Perserkatt
SVERAK:SVERAK - Perser
Wiki svenska:Wiki - Perser
Wiki engelska:Wiki - Persian cat

Priserna för kattförsäkringarna för Perser är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Perser som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Perserns päls har mycket underull och är dessutom lång och silkig. Pälsen på en perser kräver mycket pälsvård. Persern är en kompakt och kraftig kan som har både rund svans och runda tassar. I och med kattrasens runda stora ögon blir katten väldigt söt. Perserkattan hade avlats hårt så den fick problem med andningen. Under 1980- & 1990-talen så vändens denna trend till något bättre.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter