A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Ragdoll

Kattförsäkring för Ragdoll

Allt fler ägare av Ragdoll försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Ragdoll bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Ragdollkatten avlades fram under 1960-talet i Kalifornien i USA.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Ragdoll hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Ragdoll och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Ragdoll har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Ragdoll

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Ragdoll blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagRagdoll -

1225 kr/år

1080 kr/år

1294 kr/år
If
1290 kr/år

1669 kr/år
Sveland
1455 kr/år
Agria
2069 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Ragdoll men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Ragdoll

En ragdoll är en lugn kattras som är både tystlåten och nyfiken. En Ragdoll har EMS-raskoden RAG. Ragdoll registrerades första gången i SVERAK år 1992 och nu finns det 2267 st katter i registret. Den första gången Ragdoll blev en officiell ras i världen var år 1991. Ragdollkatten blir helt avslappnad när den lyfts upp, precis som en trasdocka.

I-EG - EX - U2-3

Info om Ragdoll

Svenskt namn:Ragdoll
Namn på engelska:Ragdoll
EMS raskod:RAG
Normalvikt:5-9 kg
Försäkringspermie för Ragdoll:1080 - 2069 kr/år
Namn/smeknamn:trasdocka
SVERAK:SVERAK - Ragdoll
Wiki svenska:Wiki - Ragdoll
Wiki engelska:Wiki - Ragdoll

Priserna för kattförsäkringarna för Ragdoll är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Ragdoll som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Pälsen på en ragdoll är lång och ligger normalt sätt tätt på kroppen. En ragdoll är en stor och kraftig kattras med muskelös kropp. Ofta kan det ta 4-5 år innan en ragdoll är fullt utvecklad.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter