A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Helig Birma

Kattförsäkring för Helig Birma

Allt fler ägare av Helig Birma försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Helig Birma bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Helig birma är en mycket gammal kattras från Tibet med kom till Europa först på 1900-talet.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Helig Birma hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Helig Birma och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Helig Birma har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Helig Birma

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Helig Birma blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagHelig Birma -

1225 kr/år

1080 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2577 kr/år
Agria
2643 kr/år

3191 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Helig Birma men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Helig Birma

En helig birma kallas i förkortad form för birma är en lugn och snäll katt. En Helig Birma har EMS-raskoden SBI. Helig Birma registrerades första gången i SVERAK år 1968 och nu finns det 881 st katter i registret. Den första gången Helig Birma blev en officiell ras i världen var år 1946. Vill du ha en mycket sällskaplig katt är birma en lämplig katt och den pratar gärna men tyst.

I-EG - EX - U2-3

Info om Helig Birma

Svenskt namn:Helig Birma
Namn på engelska:Birman
EMS raskod:SBI
Normalvikt:4-7 kg
Försäkringspermie för Helig Birma:1080 - 3191 kr/år
Namn/smeknamn:birma
SVERAK:SVERAK - Helig Birma
Wiki svenska:Wiki - Helig Birma
Wiki engelska:Wiki - Birman

Priserna för kattförsäkringarna för Helig Birma är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Helig Birma som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Birman har silklig och blank päls men kräver inte mycket pälsvård eftersom den har en del underull. Storleksmässigt är helig birma lite över medel med kraftiga ben. Helig birma är en väldigt söt katt med hjärtformat huvud.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter