A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Norsk skogkatt

Kattförsäkring för Norsk skogkatt

Allt fler ägare av Norsk skogkatt försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Norsk skogkatt bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Den norska skogskatten är en gammal kattras men som höll på att försvinna i början på 1900-talet.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Norsk skogkatt hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Norsk skogkatt och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Norsk skogkatt har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Norsk skogkatt

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Norsk skogkatt blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagNorsk skogkatt -

1080 kr/år

1410 kr/år

1683 kr/år
If
1290 kr/år
Sveland
1455 kr/år

2130 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Norsk skogkatt men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Norsk skogkatt

Norsk skogsnatt är en snäll och vänlig kattras. Den norska skogskatten pratar gärna med sin matte. En Norsk skogkatt har EMS-raskoden NFO. Norsk skogkatt registrerades första gången i SVERAK år 1978 och nu finns det 1109 st katter i registret. Den första gången Norsk skogkatt blev en officiell ras i världen var år 1978. Skogskatten från Norge gillar verkligen att klättra i träd och sitta där för att spana.

I-EG - EX - U2-3

Info om Norsk skogkatt

Svenskt namn:Norsk skogkatt
Namn på engelska:Norwegian Forest cat
EMS raskod:NFO
Normalvikt:3-8 kg
Försäkringspermie för Norsk skogkatt:1080 - 2643 kr/år
SVERAK:SVERAK - Norsk skogkatt
Wiki svenska:Wiki - Norsk skogkatt
Wiki engelska:Wiki - Norwegian Forest cat

Priserna för kattförsäkringarna för Norsk skogkatt är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Norsk skogkatt som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Eftersom den norska skogskatten kommer från ett kallt land har den tät päls och gillar kyla. Denna kattras är stor och kraftig med högre bakben än framben. Det tar många år innan en norsk skogskatt är fullvuxen.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter