A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Sibirisk katt

Kattförsäkring för Sibirisk katt

Allt fler ägare av Sibirisk katt försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Sibirisk katt bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Den Sibiriska katten är egentligen en gammal kattras i Sibirien men på grund av stängda gränser kom den sent till övriga världen.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Sibirisk katt hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Sibirisk katt och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Sibirisk katt har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Sibirisk katt

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Sibirisk katt blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagSibirisk katt -

1080 kr/år

1232 kr/år

1410 kr/år

1594 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1595 kr/år
Agria
2069 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Sibirisk katt men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Sibirisk katt

En sibirisk är klok och smart eftersom den har behövt överleva mycket på egen hand i ett tufft klimat. En Sibirisk katt har EMS-raskoden SIB. Sibirisk katt registrerades första gången i SVERAK år 2000 och nu finns det 1269 st katter i registret. Den första gången Sibirisk katt blev en officiell ras i världen var år 1998. Kännetecken för en sibirisk katt är att den gärna pratar med matte eller husse samt att den gillar faktiskt leka med vatten.

I-EG - EX - U2-3

Info om Sibirisk katt

Svenskt namn:Sibirisk katt
Namn på engelska:Siberian cat
EMS raskod:SIB
Normalvikt:4-8 kg
Försäkringspermie för Sibirisk katt:1080 - 2069 kr/år
SVERAK:SVERAK - Sibirisk katt
Wiki svenska:Wiki - Sibirisk katt
Wiki engelska:Wiki - Siberian cat

Priserna för kattförsäkringarna för Sibirisk katt är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Sibirisk katt som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Pälsen på en sibirisk katt är naturligtvis tät och varm. För att överleva i ett kallt och snörikt klimat har den sibiriska katten blivit kraftig med stora runda tassar. Som många andra större katter utvecklas även den sibiriska katten långsamt.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter