A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Burma

Kattförsäkring för Burma

Allt fler ägare av Burma försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Burma bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Kattrasen Burma har funnits i alla fall från 1400-talet men det var första på 1930-talet som man började avla Burmor i USA

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Burma hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Burma och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Burma har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Burma

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Burma blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagBurma -

1225 kr/år

1080 kr/år

1604 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2034 kr/år
Agria
3187 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Burma men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Burma

Burma är en glad och intresserade kattras. Dessutom är den extremt sällskaplig och bör inte lämnas ensam. En Burma har EMS-raskoden BUR. Burma registrerades första gången i SVERAK år 1957 och nu finns det 254 st katter i registret. Den första gången Burma blev en officiell ras i världen var år 1946. En burman är väldigt bra tillsammans med barn och eftersom den är social och trevlig samt gärna pratar med matte och husse.

I-EG - EX - U2-3

Info om Burma

Svenskt namn:Burma
Namn på engelska:Burmese cat
EMS raskod:BUR
Normalvikt:4-6 kg
Försäkringspermie för Burma:1080 - 3187 kr/år
Namn/smeknamn:Burmese
SVERAK:SVERAK - Burma
Wiki svenska:Wiki - Burma
Wiki engelska:Wiki - Burmese cat

Priserna för kattförsäkringarna för Burma är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Burma som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

En burma har en blank mycket kort päls och saknar underull. Eftersom burman har så kort päls är den inta lämpad för kallare miljöer. Burman är elegant smidig men är samtidigt också muskelös och kompakt och är tyngre att lyfta än vad men tror.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter