A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Exotic

Kattförsäkring för Exotic

Allt fler ägare av Exotic försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Exotic bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Exotic hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Exotic och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Exotic har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Exotic

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Exotic blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagExotic -

1225 kr/år

1080 kr/år

1683 kr/år
If
1290 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2130 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Exotic men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Exotic

En Exotic har EMS-raskoden EXO. Exotic registrerades första gången i SVERAK år 1987 och nu finns det 210 st katter i registret. Den första gången Exotic blev en officiell ras i världen var år 1984.

I-EG - EX - U2-3

Info om Exotic

Svenskt namn:Exotic
Namn på engelska:Exotic Shorthair
EMS raskod:EXO
Normalvikt:
Försäkringspermie för Exotic:1080 - 2643 kr/år
Namn/smeknamn:exotiskt korthår
SVERAK:SVERAK - Exotic
Wiki svenska:Wiki - Exotic
Wiki engelska:Wiki - Exotic Shorthair

Priserna för kattförsäkringarna för Exotic är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Exotic som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter