A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Devon Rex

Kattförsäkring för Devon Rex

Allt fler ägare av Devon Rex försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Devon Rex bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Kattrasen Devon Rex var från början, 1960, en korsning mellan en vanliga katt som blivit lockig och cornish rex. Namnet kommer av att detta skedde i Devonshire i England.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Devon Rex hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Devon Rex och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Devon Rex har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Devon Rex

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Devon Rex blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagDevon Rex -

1080 kr/år

1410 kr/år

1683 kr/år
If
1290 kr/år
Sveland
1595 kr/år

2130 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Devon Rex men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Devon Rex

Kattrasen Devon Rex är både smart och påhittig men kräver en hel del stimulans. En Devon Rex har EMS-raskoden DRX. Devon Rex registrerades första gången i SVERAK år 1968 och nu finns det 523 st katter i registret. Den första gången Devon Rex blev en officiell ras i världen var år 1968. En devon rex livar en vänlig röst när den pratar vilket den också gör.

I-EG - EX - U2-3

Info om Devon Rex

Svenskt namn:Devon Rex
Namn på engelska:Devon Rex
EMS raskod:DRX
Normalvikt:3-5 kg
Försäkringspermie för Devon Rex:1080 - 2643 kr/år
Namn/smeknamn:Rex, Gremlin
SVERAK:SVERAK - Devon Rex
Wiki svenska:Wiki - Devon Rex
Wiki engelska:Wiki - Devon Rex

Priserna för kattförsäkringarna för Devon Rex är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Devon Rex som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Eftersom Devon rex inte är så stor och har så tjock päls gillar den värme och vill helst vara inomhus. Pälsen på en devon rex är lockig och lättskött. EN fördel är att kattrasen lämnar knappt några hårspår efter sig. En devon är en slank katt med både slanka ben och kropp.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter