Bäst kattförsäkring för Bengal

Kattförsäkring för Bengal

Allt fler ägare av Bengal försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Bengal bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Kattrasen Bengal är ursprungligen en korsning mellan tamkatt och bengalisk vildkatt.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Bengal hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Bengal och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Bengal har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Bengal

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Bengal blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

FörsäkringsbolagBengal -

1225 kr/år
If
1323 kr/år
Sveland
1455 kr/år
ICA
1527 kr/år

1943 kr/år
Agria
2643 kr/år

På pappret har Folksam djurförsäkring den billigaste kattförsäkringen för Bengal men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Bengal

Kattrasen bengal klättrar bra vilket passar dess nyfikenhet och självständighet. En Bengal har EMS-raskoden BEN. Bengal registrerades första gången i SVERAK år 1999 och nu finns det 587 st katter i registret. Den första gången Bengal blev en officiell ras i världen var år 1999. Kattrasen bengal kan liknas med små leoparder eftersom den har mångder med leopardprickar.

Info om Bengal

Svenskt namn:Bengal
Namn på engelska:Bengal cat
EMS raskod:BEN
Normalvikt:3-7 kg
Försäkringspermie för Bengal:1225 - 2643 kr/år
SVERAK:SVERAK - Bengal
Wiki svenska:Wiki - Bengal
Wiki engelska:Wiki - Bengal cat
Bra websida om Bengal:Bengal Cat World

Priserna för kattförsäkringarna för Bengal är baserade på offerter från 6 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Bengal som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Bengalens päls är kan kännas som sammet och är både mjuk och tät. Bengalen har en ganska slank men muskulös kropp samt stora tassar som sitter längst ut på de kraftiga benen. En bengalkatt tycker om att leka med vatten och kan även frivilligt tänka sig att bada.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter