A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Brittiskt korthår

Kattförsäkring för Brittiskt korthår

Allt fler ägare av Brittiskt korthår försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Brittiskt korthår bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva. Kattrasen brittisk korthår började tas fram i slutet på 1800-talet utifrån vanliga europeiska huskatter.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Brittiskt korthår hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Brittiskt korthår och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Brittiskt korthår har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Brittiskt korthår

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Brittiskt korthår blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagBrittiskt korthår -

1225 kr/år

1080 kr/år

1683 kr/år
If
1290 kr/år
Sveland
1455 kr/år

2130 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Brittiskt korthår men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Brittiskt korthår

Brittisk kortåar är en mycket tillgiven och vänlig katt som passar utmärkt i hemmen. En Brittiskt korthår har EMS-raskoden BSH. Brittiskt korthår registrerades första gången i SVERAK år 1955 och nu finns det 660 st katter i registret. Den första gången Brittiskt korthår blev en officiell ras i världen var år 1946. En britt pratar inte mycket men är väldigt tillgiven,

I-EG - EX - U2-3

Info om Brittiskt korthår

Svenskt namn:Brittiskt korthår
Namn på engelska:British Shorthair
EMS raskod:BSH
Normalvikt:4-8 kg
Försäkringspermie för Brittiskt korthår:1080 - 2643 kr/år
Namn/smeknamn:britt eller brittisk blå
SVERAK:SVERAK - Brittiskt korthår
Wiki svenska:Wiki - Brittiskt korthår
Wiki engelska:Wiki - British Shorthair

Priserna för kattförsäkringarna för Brittiskt korthår är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Brittiskt korthår som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.

Den täta pälsen med underull gör att brittisk korthår kan liknas vid en gosig nalle.. En britt kan bli kanska stor och har muskelås kropp och kraftiga ben. Eftersom brittiska korthår är en ganska stor katt så blir den fullvuxen tidigast vid 3 års ålder.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter