A--0 A-EG - EX - U2-0

Bäst kattförsäkring för Brittiskt långhår

Kattförsäkring för Brittiskt långhår

Allt fler ägare av Brittiskt långhår försäkrar sin älskade katt och det är förståligt. Att behöva avliva sin kära Brittiskt långhår bara för att man inte har råd att betala veterinärkostnaden är något som ingen kattägare ska behöva uppleva.

Det finns många försäkringsbolag som erbjuder dig att försäkra din Brittiskt långhår hos dem men vilken försäkring är bäst? Här ser du direkt vilka kattförsäkringar som finns för Brittiskt långhår och är bäst för din katt. Det är inte alltid den billigaste försäkringen som är den billigaste eftersom den kanske inte täcker den sjukdomen som din Brittiskt långhår har fått eller att ersättningen för veterinärvård är mycket lägre än vad vården faktiskt kostar.

Bästa & mest prisvärda kattförsäkringen för Brittiskt långhår

Att välja den billigaste kattförsäkringen kan bli dyrt om din Brittiskt långhår blir sjuk. Därför har vi rankat kattförsäkringarna efter prisvärdhet och inte pris.

I-EG - EX - U2-1
FörsäkringsbolagBrittiskt långhår -

1225 kr/år

1080 kr/år

1604 kr/år
If
1290 kr/år
Sveland
1455 kr/år

2034 kr/år
Agria
2643 kr/år
I-EG - EX - U2-2

På pappret har Moderna försäkringar den billigaste kattförsäkringen för Brittiskt långhår men den försäkringen har inte lika bra skydd som t.ex. ICA Försäkringar. Du kan hitta ännu billigare kattförsäkringar genom att minska veterinärförsäkringsbeloppet och höja självrisken men då försvinner också värdet med en försäkring. Rekommenderat är att du väljer en försäkring från någon av det 3-4 översta försäkringarna i tabellen ovan som är de mest prisvärda kattförsäkringarna

Fakta om Brittiskt långhår

En Brittiskt långhår har EMS-raskoden BLH. Brittiskt långhår registrerades första gången i SVERAK år 2015 och nu finns det 78 st katter i registret. Den första gången Brittiskt långhår blev en officiell ras i världen var år 2016.

I-EG - EX - U2-3

Info om Brittiskt långhår

Svenskt namn:Brittiskt långhår
Namn på engelska:British Longhair
EMS raskod:BLH
Normalvikt:
Försäkringspermie för Brittiskt långhår:1080 - 2643 kr/år
SVERAK:SVERAK - Brittiskt långhår
Wiki svenska:Wiki - Brittiskt långhår
Wiki engelska:Wiki - British Longhair

Priserna för kattförsäkringarna för Brittiskt långhår är baserade på offerter från 7 försäkringsbolag med ett veterinärvårdsbelopp på cirka 60 000 kr och självrisk så nära 1 500 kr + 25% som möjligt. Dessa gäller för okastrerad honkatt av rasen Brittiskt långhår som ägs av en medelålders kvinna i en mellanstor stad. Katten är registrerad hos SVERAK och ID-märkt.


Mer fakta om kattförsäkringar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om kattförsäkringar men också en del andra roliga och lustiga saker om kattförsäkringar.

Info om bra försäkringsbolag som försäkrar katter


Priser för att försäkra olika kattraser

Meny - Kattförsäkring
Till förstasidan på www.kattforsakring.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Kattraser Villkor Jämföra Nyheter